منتديات إبن القفر


[img]طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Welcometoalmuntada[/img]
منتديات إبن القفر


[img]طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Welcometoalmuntada[/img]
منتديات إبن القفر
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات - إسلامية - ثقافيه - تعليميه - ترفيهيه - شباببية - سياسية - إقتصادية - صداقات - فنون - برمجيات
 
الرئيسيةترحيبأحدث الصورالتسجيلدخولشات
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية 202363 طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Hearts طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Hearts منــــتديـــــات إبن الــقفر ترحب بكـــم وتتمنى لكم طيب التصفح طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Hearts اللهم امنا في اوطاننا ،ودمر كل من دمر بلادنا اليمن، وانصر بلادنا علي كل طاغي ومستكبر ، وجنبنا ويمننا المصائب والمحن ودمتم ودام الوطن بكل خيرخير طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Hearts طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية 202363

منتديات ابن القفر تهنئكم أعضاء وزوار منتديات ابن القفر وتهنئ الأمة العربية والإسلامية بمناسبة قدوم شهر رمضان. مبارك عليكم الشهر وكل سنة وانتم بخير ❤️????
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» العرف القبلي في اليمن
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Emptyالثلاثاء يناير 16, 2024 10:57 pm من طرف محمد احمد رفعان

» سيرة الرسول صل الله عليه وسلم
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Emptyالأحد يناير 14, 2024 11:25 am من طرف ج ــيت متأخر

» سيرة الرسول صل الله عليه وسلم ج٨
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Emptyالسبت يناير 06, 2024 4:32 pm من طرف Admin

» سيرة الرسول. جزء ٢
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Emptyالثلاثاء ديسمبر 12, 2023 1:27 am من طرف جميلة المحيا

» سيرةالرسول عليه افضل الصلاة والسلام.ج3
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Emptyالثلاثاء ديسمبر 12, 2023 1:24 am من طرف جميلة المحيا

» قصة ابن الملك وسبب تطليقة لزوجاته
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Emptyالثلاثاء ديسمبر 12, 2023 1:23 am من طرف جميلة المحيا

» سيرة الحبيب المصطفى ج٤ عليه الصلاة والسلام
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Emptyالثلاثاء ديسمبر 12, 2023 1:22 am من طرف جميلة المحيا

» ضيط وخفظ مستوىالسكر في الدم بالاعشاب
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Emptyالثلاثاء ديسمبر 12, 2023 1:21 am من طرف جميلة المحيا

» سيرة الرسول صل الله عليه وسلم. ج٥
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Emptyالثلاثاء ديسمبر 12, 2023 1:19 am من طرف جميلة المحيا

» سيرة الرسول صل الله عليه وسلم، ارهاصات النبوةج٩
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Emptyالثلاثاء ديسمبر 12, 2023 1:17 am من طرف جميلة المحيا

أفضل 10 أعضاء في هذا الأسبوع
لا يوجد مستخدم
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 بحـث
مايو 2024
الأحدالإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبت
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
اليوميةاليومية
Like/Tweet/+1
المواضيع الأكثر نشاطاً
...~ إمـِآ حضـﯛر فيـہ كل التميـز وإلا بـَلاش من البدآْيـِہ حضوريـے !! ...~
عاااااااااااالــــــمي الخااااااااااااااااااااااااااااص وس احلامي ـــــــــــــــــــــــــــــط
زاويتي حيث أنا... حلوة المبسم
وشش آإلي صــآإبني مدري ..كـذآأ فجأهـ آإحسس آإلكون يـ خ ـنقني !~
العضو المتنكر
ٵبصـَرخ بڪڷ مآفيـטּـي { يآدטּـيـًـآآılıl مآتهميـטּـي
سجل دخولك بيت شعر
موسوعة التداوي بالعسل
ارسم ابتسامة من قهر واسكب دمعة من فرح
♥ ♥متنفسي الـــ؛؛؛ خ ؛؛؛ــآص ♥♥
أفضل 10 فاتحي مواضيع
حلوة المبسم
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Vote_rcap2طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية I_voting_barطريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Vote_lcap2 
زهرة الجبل
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Vote_rcap2طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية I_voting_barطريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Vote_lcap2 
قفري مغترب
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Vote_rcap2طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية I_voting_barطريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Vote_lcap2 
دنيہَ‘َِـِاالہَ‘َِـِولهہ
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Vote_rcap2طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية I_voting_barطريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Vote_lcap2 
:~ســـوبرًٍ زيـــزوًًٍٍ~
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Vote_rcap2طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية I_voting_barطريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Vote_lcap2 
الـأنـيـق الـيـمـنـي
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Vote_rcap2طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية I_voting_barطريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Vote_lcap2 
Admin
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Vote_rcap2طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية I_voting_barطريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Vote_lcap2 
فراشةالحب
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Vote_rcap2طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية I_voting_barطريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Vote_lcap2 
سارونة
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Vote_rcap2طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية I_voting_barطريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Vote_lcap2 
الجارح
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Vote_rcap2طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية I_voting_barطريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Vote_lcap2 

 

 طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
زهرة الجبل

[[ ♣إداريــــــــة♣ ]]
 [[ ♣إداريــــــــة♣ ]]
زهرة الجبل


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 484
نقاط : 11174
أًٍُلًٍتقًٍييمًٍ : 86
تاريخ التسجيل : 06/03/2011

طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Jb12915568671



طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Wsam-al3taa

طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Medal

طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Images-1


طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Empty
مُساهمةموضوع: طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية   طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية Emptyالإثنين يناير 09, 2012 5:30 pm

طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية





طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية 4

اولا الطماطم :
أنا بجيب الطماطم مستوية وبعدين اضربها فى الخلاط واصفيها بصفايه .. وبعدين احط لكل كيلو طماطم تلات ملاعق سمن واسيبها لحد ماتنشف مايتها خالص وبعدين احطها فى اكياس وكل كيس على قد الاكلة..

ثانيا الثوم:أنا بشترى الثوم فى شهر مايو لان سعره بيكون رخيص وكمان بيكون مش جديد فيبقى تقشيره صعب ولا قديم فيبقى فاضى ….
بجيب الثوم واقشره واحطه فى الخلاط واحط معاه لكل كيلو ثوم اتنين ملعقة كبيرة زيت ونص ملعقة ملح… واضربهم لحد مايبقى ناعم… واحط معظم الكمية فى برطمان زجاجى (والزيت عشان لون الثوم مايتغيرش وكمان يحتفظ بالنكهة بتاعته.. اما الملح عشان مايجمدش فى الفريزر واعرف اخد منه بالمعلقة بطريقة سهلة)…. اما باقى الكمية باحط معاهم فى الخلاط فلفل اخضر وكسبرة خضرة وكمون كتير وبضربهم مرة تانية لحد ما المكونات تنعم وبحطهم فى برطمان تانى عشان تتبيل السمك وطواجن الجمبرى والكاليمارى.. وتتبيلة البدنجان المخلل وحاجات كتير…….وبيقعد عندى من السنة للسنة اللى بعدها….

ثالثا البسلة:
بجيب البسلة واخرج حبوب البسلة من قشرتها واحطها فى كيس مع جزر مقطع مكعبات صغيرة … وبس

رابعا الفاصوليا:بقطع طرفى الفاصوليا وبعدين اقطع الفاصوليا الى قطع متوسطة وبعدين اكون حاطة على النار حلة فيها ماء مغلى وملح واسقط الفاصوليا لمدة دقيقة بعد ما اشيل الحلة من على النار واصفيها فى مصفاة وبعد متتصفى خالص اكون مجهزة طبق فيه ماءوثلج كتير واحط المصفاه بالفاصوليا في الماء المثلج لمدة ثوانى حتى تحتفظ بلونها اخضر زاهى ….. واصفى الفاصوليا مرة اخرى واعبيها فى اكياس على حسب الأكلة..

خامسا الخضرة:بالنسبة للبقدونس والكسبرة والشبت بغسلهم كويس اوى وانقعهم بعد كده فى ماء مضاف ليه معلقة خل وبعدين افرمهم ناعم اوى بمخرطة الملوخية وواصفيهم لمدة ساعتين على قطعة قماش وبعدين احطهم فى كيس وكل ما احتاج شويه اخدهم من الكيس على طول..وباستخدمه لخلطة المحشى والممبار والفول بالتقلية وساعات لما بيكون عندى عزومة بافرشهم تحت الاكل فى الطبق وارشهم على الطبق …

سادسا البطاطس المقلية:باقشر البطاطس واغسلها بعد ماأقشرها بس… وبعدين اأقطعا صوابع متوسطة وطويلة.. وانقعها فى ماء ساخن وملح وخل وملعقة سكر..(لكل كيلو بطاطس 1لتر ماء ساخن و3ملعقة ملح صغيرة وربع كوب خل وملعقة سكر) واتركها فى الماء منقوعة لحدمايبرد (مش اوى )يكون دافئ واحمرها فى زيت غزير وساخن جدا واقلبها باستمرار لكن بعد ما تاخد اللون الاصفر الفاتح.. واقلبها لحد لونها ما يبقى دهبى فاتح وأنشلها على ورق ماص للزيت واسيبها لحد ماتبرد وبعدين احطها فى علبة بلاستيك فى الفريزر… واخرجها فى اى وقت على الطاسة اللى فيها زيت ساخن جدا على طول من الفريزر(عشان درجة برودة البطاطس هتقلل درجة حرارة الزيت فلازم يكون الزيت سخن اوى اوى)

سابعا ورق العنب:باقوم برص ورق العنب واحدة عكس واحدة… يعنى امسك الورقة من العنقود واحطها فى اتجاه معين والورقة اللى بعدها اخلى العنقود فى الجهة الاخرى …….واشيلهم فى اكياس فى الفريزر ولما باطلع الكيس باسلق ورق العنب وهو متجمد..

ثامنا الباميه:باقمع البامية وأغليها لمدة تلات دقائق فى مية مغلية على النارواطلعها من المية المغلية على مياة فيها مثلجة(فيها تلج)واصفيها كويس من المية واشيلها فى اكياس ولما باستخدمها بحطها وهى متجمدة مش بسيبها تفك عشان لونها يبقى حلو مش غامق..

خامسا الموز:لكل كيلو موز ربع كوب لبن و2 ملعق سكر واضربه فى الخلاط هايبقى عندك جرانيتا موز تحفة … باخد منها بالمعلقة واعمل عصير موز باللبن او بحطها على فروت سلاط بدل الأيس كريم وبحطها كمان على الكيكة وهية لسه طالعة من الفرن (ساخن مع بارد) بس مش هاقدر اوصفهالكو يميي موت..

سادسا الجوافة:باقطعها شرايح واحط عليها سكر واشيلها فى الفريرز فى اكياس حسب الحاجة…

سابعا البلح الرطب (الاسمر):باشيله فى برطمان بعد ما أشيل النوى وأقسمه نصفين.. باحطه بالطول جنب بعض وده بيسهل انى اخد منه من غير مايتقطم .. وعلى فكرة مش بيتجمد أبدا” .. وبعمل منه تارت البلح وكيكة البلح فى اى وقت فى السنة…

ثامنا الرومان:بافصص الرومان واخرج الحب واحط عليه سكر واشيلة فى اكياس … ومش بيتجمد برضه.. وباستخدمه فى الفروت سلاط وسلاطة الرومان وتارت الفواكه وكزينة لكثير من الحلويات والايس كريم.. وكمان بعمله عصير واصفيه ..

تاسعا العنب: باشترى العنب اللى حباته كبيرة سواء كان أحمر أو أخضر.. وباشيله فى اكيس بعد ما بأفرط العنب من العنقود واغسله.. وباخد كمية منه واسيبها يومين على صينية كبيرة مفروشة بورق ابيض وعلى الورق فوطة قماش .. وبعدين اجيب حلة واحط فيها ماء مغلى وزيت لوز (لكل لتر ماء ملعقة زيت لوز صغيرة) ونضع فيها العنب بعد ان أصبح ذابلا” لمدة ثلاث دقائق وبعدين باصفى العنب وبعدين باحطه مرة تانية على نفس الصينية وباسيبها فى مكان مشمس اوى لمدة عشرة ايام وكل يوم باقلبه.. هايبقى عندك زبيب بيتى .. انا باعملة لو كان العنب اللى عندى بقى ذابل او كان مش حلو اوى…

عاشرا” الليمون والبرتقال البلدى:الاتنين باعملهم بنفس الطريقة… الاول بابشر قشر الليمون اوالبرتقال بمشرة صغيرة اوى.. ماتبشريش الجزء الابيض… وباحتفظ بيهم فى علب تلاجة صغيرة اوى او برطمانات صغيرة لانى باعمل كميه كبيرة جدا..وبعدين باقسم الليمون والبرتقال اللى بشرت قشرتهم نصفين وباعصرهم كويس وباحطهم فى علب مكعبات التلج … وباعملهم مكعبات ليمن وبرتقال.. وكل مكعب على قد كوب العصير لو قلبناه كويس مع ماء وسكر… او كميه مكعبات فى الخلاط مع مياة وسكر…….وكمان مكعبات الليمون باتبل بيها الفرخ والبفتيك مع باقى المكونات طبعا.. وباعمل منها كل حاجة.. الشربات بتاع الحلويات.. وباغلى مع مكعب ليمون شوية مياه فى اى حلة المونيوم يكون لونها بقى غامق… وحاجات تانية كتير .. يعنى انتى ومزاجك..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة حفظ الاغذية- حفظ الاغذية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات إبن القفر :: ╮◕‿◕ˉ¯¯ˉ−_مــنــتـــدى الــأســــرة _…−ˉ¯¯ˉ◕‿◕╭ :: •--{} مـــــــظــــــبــــــخ ٍˉ°_°ˉٍحـــــــــــــــوااء {}--•-
انتقل الى: